Karate is een vechtkunst die afkomstig is van het Japanse eiland Okinawa. Het oude Karate werd zeker niet als sport of spel onderwezen maar als verdediging tegen gewapende bezetters. Omdat het de bevolking niet was toegestaan zich te bewapenen, ontwikkelde men op Okinawa een systeem waarbij de vuisten en voeten zodanig gehard en geoefend werden dat deze als knots speer of slagwapen te gebruiken waren. Bovendien specialiseerde men zich op dit eiland in het gebruik van alledaagse dingen als wapen bv, roeispaan, dorsvlegel, kettingen en schakels. Dit onderdeel van het Karate wordt Kobudo genoemd.

Vanaf de jaren zeventig wordt Karate populair in Europa onder andere door de martial arts films en spectaculaire breek tests waarbij bakstenen en dakpannen doorgeslagen worden.

Tegenwoordig is Karate een sport die in vele vormen beoefend wordt waarbij sommige vormen meer op fysieke prestatie gericht zijn en andere meer op techniek. Op onze school word de Wado ryu Karate stijl beoefend waarbij de nadruk op techniek en soft contact sparring ligt. Bij het Karate wordt getraind in Kihon (Basistechnieken)Kata (Vorm in choreografie) en Kumite (Vrij gevecht). Karate is geschikt voor zowel Jonge als Oudere Beoefenaars en vereist lenigheid,e xplosieve kracht en uithoudingsvermogen.

dinsdag:
19:30 – 20:30 Wado ryu Karate
woensdag:
17:00 – 18:00 Karate 8 t/m 14 Jarigen
vrijdag:
17:00 – 18:00 Karate 8 t/m 14 Jarigen
19:30 – 20:30 Wado ryu Karate